Beren in Canada

Morgen vertrek ik naar Calgary voor een fietstocht van 3 weken in de Rocky Mountains! De Wereldfietser biedt mij de mogelijkheid om met een groep fietsfanaten op te stappen en het avontuur aan te gaan. En een avontuur gaat het worden: over de Icefields Parkway fietsen we tussen de gletsjers en de beren door.

Afgelopen weekend heb ik de vakantieboeken van 16 jaar geleden bekeken. Toen heb ik met mijn gezin in de camper hetzelfde stuk (en nog een groter stuk) afgelegd. De Icefields Parkway is een ongelooflijk mooie weg langs de gletsjers van Alberta in de Nationale Parken Banff en Jasper. We zijn in die vakantie 32 beren tegengekomen, met name zwarte beren. Naast de fysieke beer verwacht ik ook nog wel wat figuurlijke beren op de weg tegen te komen. Het begon vandaag al met een versleten O-ringetje in de MSR-brander. Hij lekt daardoor lichtjes. Op de eerste dag in Calgary gaan we naar een buitensportzaak om gastankjes en outdoormaaltijden te kopen.

De route is grondig voorbereid door Jim van den Berg van de Wereldfietser. Hij weet dát er een outdoor zaak in Calgary is en wáár deze zich bevindt. Voor elke dag is er een etappe gemaakt en al een camping geselecteerd. Hoogtekaartjes van de route zijn ook gemaakt zodat jullie weten wanneer ik mijn zwaarste etappe heb en alleraardigste aanmoedingen kunnen sms’en. Hahaha..! We gaan met 14 mensen op weg. Ik ken ze alleen nog maar via de mail, dus het voelt alsof ik helemaal zelf op reis ga. Snel genoeg zal ik wel wat aansluiting vinden. Fietsers zijn altijd aardige mensen, is mijn ervaring 😉

Ik verwacht een aantal koude nachten tegen te komen. In juni kan er nog nachtvorst zijn in de Rocky Mountains. Mijn nieuwe tent heb ik uitgeprobeerd in de tuin. Dát was afgelopen weekend al koud in Nederland. Ik heb nog een nieuwe thermoliner gekocht, nieuw voor mij maar het is dus een warmtevasthoudende binnenslaapzaak. En heb een thermoshirt en legging mee om mijzelf warm aan te kleden. Door de kou ga ik mij in ieder geval niet meer laten verrassen!

Natuurlijk komen er nog wel meer beren, vaak onverwachts. Met het fluitje aan mijn sleutelhanger kan ik wat lawaai maken zodat de fysieke of figuurlijke beren in ieder geval niet van mij schrikken. Dan zijn ze het gevaarlijkst, zeggen ze.

3 thoughts on “Beren in Canada

  1. Heel veel succes en plezier gewenst!! Ik hoop volgend jaar zelf in Canada te gaan fietsen, dus ik zal met veel plezier je belevenissen op deze tocht gaan volgen!

    Groetjes,
    Lineke

  2. Ha Mijntje, net je blog ontdekt.
    Inderdaad kennen we elkaar niet, maar dat zal snel veranderen. En zoals je zegt, met andere fietsers krijg je in no time aansluiting. We fietsen merendeels door National Parks, in de bossen, daar is geen internet. Daarnaast komen we ook in leuke plaatsen, en dan kunnen we weer contact maken met de wereld.

  3. Ik weet ook dat het heel snel goed gaat komen en heel gezellig gaat worden! Schrijfstijl voor mijn 1e blog is natuurlijk wel belangrijk, anders haken de lezers meteen af. Dus ik heb de insteek maar gekozen om er een grooots avontuur in mijn eentje van te maken. Met beren. Op de fiets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *